Zonnepanelen op het VVE-dak: doen! …maar hoe dan?

“Wat te doen als één van de eigenaren niet mee doet in de aanschaf van zonnepanelen?” “Moeten er binnen de woning aanpassingen gedaan worden om de zonnepanelen aan te sluiten op mijn meter?” “Wat betekenen zonnepanelen voor je energielabel en verkoopwaarde?” “Onze VVE is geen rechtspersoon, moet de investering dan gedaan te worden uit eigen middelen?” “Zijn er subsidiemogelijkheden voor aanschaf van zonnepanelen?”

Deze, en veel meer vragen, kwamen aan de orde tijdens de drie informatieavonden van Sterk op Stroom met als thema Zonnepanelen op het VVE-dan: Doen!

Zo’n 90 buurtbewoners uit de Vruchtenbuurt bezochten één van de drie bijeenkomsten.

Deze grote belangstelling laat zich verklaren door een aantal zaken, de hoge energieprijzen, het is financieel gunstig om zelf PV-panelen te plaatsen, nog geen 7% van de geschikte VVE-daken in de wijk verzien is van PV-panelen en het feit dat binnen een VVE zaken organisaeren soms nog best een uitdaging is. Er valt nog een wereld te winnen door met (kleine) VVE’s de energietransitie aan te pakken. Zeker in de Vruchtenbuurt, waar van ongeveer 2500 woningen deel uitmaken van een kleine VVE, met daarin 3 tot 8 appartement. Het organiseren binnen een VVE is soms al knap lastig. Op het gezamenlijke dak PV-panelen voor elkaar te krijgen is geen makkelijke opgave, er zijn veel onbeantwoorde vragen en hobbels te nemen. Maar met de juiste informatie en ondersteuning kan het zeker wél. 

Daarom Coöperatie Sterk op Stroom om de afgelopen periode verschillende informatieavonden georganiseerd. In samenwerking met deskundigen van de VVE-balie van de gemeente Den Haag en Solar Engineers (Haags installatiebedrijf dat al bij veel kleine VVE’s zonnepanelen heeft geplaats), zijn geïnteresseerde buurtbewoners geïnformeerd. Resultaat was de avonden: buren kwamen met elkaar in gesprek, vragen werden beantwoord, de verbindingen werd gelegd…

Wilt u de presentaties van de deskundigen ontvangen, stuur dan een mail naar info@sterkopstroom.nl 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Sterk Op Stroom - Nieuwsbrief