COLLECTIEVE ZONNEDAK MIENT 227

Neem deel aan het collectieve zonnedak van Sterk op Stroom!!! 

Collectief zonnedak mogelijk maken?
U wil graag zonnepanelen, maar uw dak is niet geschikt? Uw VVE-werkt niet mee? U ziet op tegen alle rompslomp? Dan is dit wellicht uw kans!
Energie coöperatie Sterk op Stroom gaat op de Aikido-school aan de Mient 277 met bewoner uit de Vruchtenbuurt een collectief zonnedak maken. Op dit dak is plaats voor 166 zonnepanelen, bewoners van de Vruchtenbuurt kunnen hier aan meedoen, door een ‘aandeel’ te nemen in het collectieve zonnedak.

Inschrijven en deelnemen aan het collectief zonnedak???

“Dit collectieve zonnedak draagt bij aan een duurzame Vruchtenbuurt. Het vermindert onze afhankelijkheid van gas en andere fossiele brandstoffen. En het vormt een volgende stap op weg het lokaal opwekken én slim delen van duurzame opgewekte stroom in de wijk 
(een
smartgrid), lokaal opwekken en onderling delen; daar staat Sterk op Stroom voor.
Samen met de andere duurzame wijk initiatieven
Warm in de Wijk / Duurzame Vruchtenbuurt (aanleg warmtenet) en Vruchtenbuurt Deelt (deelauto coöperatie) maken we de Vruchtenbuurt de meest duurzame wijk van Den Haag.
Dat doen we samen als buurtbewoners én zonder winstoogmerk.”

Meedoen? Belangrijk dat je even verder leest…
Om het collectieve zonnedak van 166 panelen op Mient 277 mogelijk te maken hebben we geld nodig.
Coöperatie Sterk op Stroom gaat dit zonnedak samen met de wijk mogelijk maken, met buurtbewoners die in óf naast de Vruchtenbuurt wonen. Door het zonnedak in delen, die we ‘participaties’ noemen (een soort van aandelen), aan te bieden aan haar leden. Een zonnepaneel op dit zonnedak bestaat uit 9 participaties van elk €50,- We hopen op de deelname van 250 tot 300 buurtgenoten, die gemiddeld 6 participaties nemen. Zo brengen we gezamenlijk het benodigde investeringskapitaal voor het zonnedak bijeen.

Er zijn een paar belangrijke spelregels.
-Wij hebben zowel een informatiedocument gemaakt als de participatie voorwaarden opgeschreven. Het is belangrijk dat je deze documenten goed leest, zodat je begrijpt waar je aan mee doet.
-In totaal geeft de coöperatie 1600 participaties uit, van elke € 50,-
-Inschrijving kan vanaf minimaal 1 tot maximaal 50 participaties per persoon.
-Meedoen is altijd inclusief een lidmaatschap van Sterk op Stroom.

-Inschrijving kan als buurtbewoner uit de Vruchtenbuurt of naastgelegen buurten in de zogenaamde “postcoderoos” met postcodes 2565, 2564, 2547, 2552, 2555, 2563, 2566. Zie afbeelding.

Inschrijven en deelnemen aan het collectief zonnedak???

Informatie update over het zonnedak ontvangen?

Laat je gegevens achter en blijf op de hoogte…

Hallo, leuk dat je onze site bezoekt!

Meld je aan om de Sterk op Stroom nieuwsbrief in je inbox te ontvangen.

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

script jQuery(function ($) { //open toggle on button click $('a.open-toggle').on('click', function(event){ $('#toggle3.et_pb_toggle_2 .et_pb_toggle_title').click(); }); }); /script