METEN = WETEN

Om die groene toekomst en het Smart Grid te realiseren, hebben we Vruchtenbuurt-data nodig. Van jou. Of jouw bedrijf. Daarom zijn we het project Meten is Weten gestart.    

Wat willen we onderzoeken?

We willen in de Vruchtenbuurt onderzoeken hoe het energieverbruik (en eventuele energieopwekking) verloopt.

Waarom?

We hebben die data nodig om het Smart Grid te maken. Benieuwd naar wat dat is? Ontdek het hier.

De verwachting is dat met name het verbruik van elektriciteit overdag hoger is bij de middenstand (winkels) dan bij de woningen in de Vruchtenbuurt. De middenstand is daardoor extra interessant om lokaal duurzaam opgewekte stroom direct te kunnen gebruiken.

 

Wanneer?

We meten de dagelijkse energie stromen 24/7 voor een periode van 4 jaar.

Hoe?

Door het (privacy-proof) delen van de informatie van je slimme meter netbeheerder Stedin. Deze data slaan we op voor de ontwikkeling van het Smart Grid.

Voor wie?

Woon je in de Vruchtenbuurt in Den Haag of heb je er je winkel of bedrijf of instelling (zorg, opvang, school, vereniging)? En wil je een groenere toekomst waarbij je zélf de touwtjes in handen hebt? Dan is dit project echt wat voor jou!

Woningen

Bedrijven

Jaar meten

Ik ben lid van Sterk op Stroom omdat ik graag mijn steentje wil bijdragen aan een duurzamere wereld. Zelf duurzame energie opwekken, en dat met elkaar delen als jezelf meer energie opwekt dan je nodig hebt, past daar goed bij. En als ik te weinig energie heb, koop ik liever lokaal opgewekte stroom van mijn buren dan van een grote multinational.

Ik geloof in buurtkracht. Samen met elkaar die zaken regelen die je zelf kunt regelen. Samen weet en kan je meer dan alleen. Als je het samen doet, hoef je ook niet zelf alles precies te weten. Bij de energie coöperatie Sterk op Stroom komen deze dingen bij elkaar.

 

Oda Kok

Projectleider Kennis- en praktijcentrum Energietransitie, De Haagse Hogeschool

SAMEN MET ONZE GEWELDIGE PARTNERS

Doe je ook mee voor een fijne Vruchtenbuurt?

Hallo, leuk dat je onze site bezoekt!

Meld je aan om de Sterk op Stroom nieuwsbrief in je inbox te ontvangen.

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.