Je ziet het steeds meer; zonnepanelen op daken en windmolens op zee… Gevolg; er komt steeds meer zonne-energie en windenergie op het net. Daardoor wordt flexibel met stroom omgaan echt heel belangrijk. Flexibel, daarmee bedoelen we het nemen van maatregelen die bijdragen aan afstemming van de vraag aan het aanbod van (duurzaam opgewekte) elektriciteit. 

Belangrijk hoor! Bijvoorbeeld om opgewekte energie te gebruiken op een slim moment, bijvoorbeeld als de zon schijnt. Of om opgewekte energie op te slaan om het later te gebruiken, als je het nodig hebt voor de auto of scooter. Maar wat dacht je van op verzoek van de netbeheerder meer of minder stroom gebruiken of juist stroom aanleveren… en dáár een verdienmodel mee ontwikkelen.

Allemaal nodig om het elektriciteitsnet in balans te houden, verstopping van het net te voorkomen. En mogelijk het openbreken van de straat voor meer koperen kabels. Bijdragen aan de flexibiliteit van het elektriciteitssysteem is belangrijk. Zeker ook een taak voor energiecoöperaties.
Dat vraagt om pionieren en om innovatie. Iets wat wij graag doen bij Sterk op Stroom met ons Smart Grid. Doet u ook mee? Als bewoner uit de Vruchtenbuurt bent u meer dan welkom! IK DOE GRAAG MEE!

Als energiecoöperatie ook, maar dan bij Energie Samen, de branche organisatie van energiecoöperaties. Die werkt met projecten als Systeemintegratie, ACCEPT en Coöperatieve PV partij aan dergelijke ontwikkelingen. Wil jij weten wat hier allemaal mee bedoeld wordt, of wil je vanuit je energiecoöperatie hier ook aan mee doen? Kijk dan op de nieuwe website van Energie Samen Flex  #innovatie #flexibeleenergie #energiecoöperatie #energietransitie

script jQuery(function ($) { //open toggle on button click $('a.open-toggle').on('click', function(event){ $('#toggle3.et_pb_toggle_2 .et_pb_toggle_title').click(); }); }); /script