Onlangs presenteerde Coöperatie Sterk op Stroom zijn visiedocument.

Wie praat over energietransitie heeft een verre horizon. Wie werkt aan energietransitie heeft veel vertrouwen, en een lange adem. In dit document komen de visie, de missie en de plannen van de coöperatie samen.

Het visiedocument start met een oud verhaaltje over een Chinees heerser die een oude man bezig ziet jonge appelboompjes in de aarde te planten. De heerser spreekt met de oude man over het nut van aanplanten van appelbomen die pas over tien of twintig jaar vrucht zal geven. Wat de oude man beweegt om dat te doen? De oude man zegt hem dat de appels bedoeld zijn voor zij die na hem komen.

De coöperatie Sterk op Stroom verbindt zich met dit oude verhaaltje. Met haar blik gericht op de lange termijn, acterend vanuit sociale en ecologische motieven, een duurzame toekomst voor iedereen. Vruchten voor degenen die na haar komen.

De komende periode zullen wij het visiedocument in verschillende vormen bespreken; als coöperatie met de leden en met onze partners. Ook graag met u. Sluit aan aan op een van de momenten? Op de ALV of een Partneroverleg?

Wilt u ons visiedocument lezen? U kunt het HIER downloaden.