Stefano Steur: Een Jonge Innovator in de Energietransitie

In de wereld van duurzaamheid en energietransitie spelen jonge, gedreven professionals een cruciale rol. Een inspirerend voorbeeld hiervan is Stefano Steur, een 22-jarige student Technisch Natuurkunde aan de TU Delft, die zijn academische kennis inzet om bij te dragen aan een duurzamere toekomst.

Bijdrage aan Energie Samen

Via Energie Student heeft Stefano recentelijk een significante bijdrage geleverd aan Energie Samen door de participatiescore van lokaal eigendom te onderzoeken en in kaart te brengen voor heel Nederland. Dit onderzoek was niet alleen waardevol voor de gemeenschap, maar ook voor beleidsmakers. Het resultaat van zijn werk werd door minister Jetten gebruikt in een reactie op nieuwe wetvoorstellen, wat aantoont hoe belangrijk en praktisch toepasbaar zijn onderzoek is.

Vrijwilligerswerk bij Sterk Op Stroom

Naast zijn studie en onderzoek, vindt Stefano ook tijd om vrijwillig bij te dragen aan Sterk Op Stroom. Hier helpt hij met de organisatie en brengt hij zijn passie voor duurzame energie in praktijk. Zijn inzet en enthousiasme maken hem een onmisbare kracht binnen het team.

Werk

Stefano’s werk bij Energie Samen en zijn vrijwilligerswerk bij Sterk Op Stroom laten zien hoe jonge professionals een grote impact kunnen hebben op de energietransitie. Zijn onderzoek draagt niet alleen bij aan de academische wereld, maar heeft ook directe implicaties voor het Nederlandse energiebeleid.

ūüďä Meer weten over Stefano‚Äôs projecten?¬†Bekijk zijn portfolio >>