Smart Grid in de Vruchtenbuurt maakt stappen.

Het nieuws berichte enkele maanden terug (NRC, RTL en NOS) dat één op de drie straten in Nederland open zal moeten om kabels te leggen voor alle opgewekte groene elektriciteit in het kader van de energie transitie. 60.000 tot 80.000 kilometer kabel moet er gelegd worden. Hoe zit dat? Kan dat niet anders?

De netbeheerders geven in het rapport Het Energiesysteem van de Toekomst inzicht in hoe de energievoorziening eruit kan zien in 2050; als Nederland geen fossiele brandstoffen meer gebruikt. De noodzakelijke grote aanpassingen vragen actie! Sterk op Stroom heeft de wens met onder andere een Smart Grid deze ingrepen proberen te verminderen. Een Smart Grid (wat het is lees je hier) kan ons daar goed bij helpen.

“Het is interesant om te zien welke energie stromen en zijn en hoe die te beinvloeden met Sterk op Stroom.”
Zuiderduin
Projectleider Stedin, Stedin

 Smart Grid

Stedin en Spectral zijn partners bij de ontwikkeling van een Smart Grid. Eerder spaken wij met Marc van der Linden, CEO van Stedin, over de ontwikkelingen bij Sterk op Stroom, in een korte clip legt hij uit hoe hij kijkt naar het Smart Grid van Sterk op Stroom. Kort geleden filmde wij stappen die gemaakt zijn in onze Vruchtenbuurt. De digitalisering van een tranformator huisje om het Smart Grid van data te voorzien.

Sterk op Stroom wil verzwaring van het netwerk met een Smart Grid proberen te verminderen. Doet u mee?

Ja, ik wil graag het informatieboekje.

Voor duurzame & betaalbare energie voor de vruchtenbuurt
Informatie boekje Sterk Op Stroom