Over ons

Vruchtenbuurters
in hart & nieren

Wij zijn buren. De meesten van ons wonen in Groene Mient in Den Haag. We wekken zelf energie op en daarom betalen we vrijwel niks voor elektriciteit. We worden er zelf dus niet rijker van, althans…financieel dan. Want dit project verrijkt ons gigantisch in ons Haagse hagt. We doen dit voor de buurt en het milieu.

Om onze planeet leefbaar te houden moet de CO2-uitstoot omlaag en de opwarming gestopt. Door in de Vruchtenbuurt meer duurzame stroom op te wekken en deze op een slimme wijze te gebruiken dragen we serieus bij aan de klimaatdoelen en noodzakelijke energietransitie.

Een eerlijke en groene energievoorziening voor de Vruchtenbuurt,
dát is waar de coöperatie Sterk op Stroom naar streeft. 

En opbrengsten van de coöperatie?
Die worden opnieuw geïnvesteerd in de wijk!

Ons Bestuur

Het bestuur van Sterk Op Stroom bestaat uit drie bestuurders.

Willie Berentsen, Bestuurder

“Vandaag is bijna morgen. Morgen gaat de wereld van het hele energiesysteem grondig veranderen. We hebben in NL de gewoonte gehad dat we op 20 plekken alle elektrische energie opwekken, maar straks wordt bij 8 miljoen huishoudens de energie opgewekt. Het interesseert mij om dat proces bottum-up een beetje richting te geven in plaats van een top-down ontwikkeling. Het is een complex proces, maar het is wel een aanpak die moet. We komen er als NL anders niet uit en dan staat zometeen het water aan de Haagse kust 2 meter hoger en moeten we verhuizen naar Amersfoort. Vooralsnog hebben wij ons huis hier aan Groene Mient gebouwd om voorlopig te kunnen blijven wonen. Laten we voorkomen dat het water ons straks tot de lippen staat.”

Peter Vos, Bestuurder

“Ik geef mijn vrije tijd graag aan Sterk op Stroom; als coöperatie maken wij de wereld een beetje beter. Daar word ik blij van. Net als ik blij word van dingen doen. Innoveren, onderzoeken en groot dromen. Maar klein beginnen. Dit combineren met leuke mensen; daar ga ik op aan. Ik houd ervan om ingewikkelde processen te doorgronden en te koppelen aan hoe mensen daarmee aan de slag kunnen gaan. In dit geval letterlijk. Want het is best wel taaie kost al dat elektriciteitsgedoe: een beetje nerdy. Geweldig om te koppelen aan hoe buurtbewoners daarmee de stap kunnen maken om zelf het verschil te gaan maken, en zo heel pragmatisch mee aan de slag kunnen.“

Arie Visser, Bestuurder

“Ik ben bestuurslid van coöperatie Sterk op Stroom omdat ik geloof in de positieve kracht van burgerinitiatieven. Zelf actief verantwoordelijkheid nemen voor eerlijke sociale verhoudingen, een gezonde woonomgeving en een leefbare wereld. Met Sterk op Stroom dragen we – op termijn – bij aan CO2-reductie én een Vruchtenbuurt-los-van-aardgas. Het liefst zou ik zelfvoorzienend willen leven, maar in de grote stad is dat onhaalbaar. Maar zelf duurzame energie produceren kunnen we wel. En zo kunnen we ook onze afhankelijkheid van de grote energiemaatschappijen verkleinen en hebben we meer invloed op duurzaamheid en energietransitie. Lokaal energie opwekken en deze lokaal distribueren, dat is mijn droom met coöperatie Sterk op Stroom.“

Alex Bodaan, Bestuurder

"Ik steek mijn energie in Sterk op Stroom om een duurzame wijk te creëren waar iedereen kan bijdragen aan een groene en duurzame toekomst. Of het nu gaat over het opwekken van duurzame stroom of het bevorderen van bewustzijn over het belang om duurzaam te leven alle stappen, hoe klein ook, zijn belangrijk. Ik zie een uitdaging om ons energiegebruik goed af te gaan stemmen op de momenten dat we veel duurzame stroom opwekken. Als je geïnteresseerd bent, vragen hebt of gewoon een praatje wilt maken over duurzame energie help ik je graag. Ik kijk ernaar uit om met jullie samen te werken aan het versnellen van de energietransitie in onze wijk."

Vragen? Neem contact met ons op.

Voor duurzame & betaalbare energie voor de vruchtenbuurt
Contact Form - SOS Algemeen