Neem deel aan het collectieve zonnedak van Sterk op Stroom.

[et_pb_section admin_label=”section”] [et_pb_row admin_label=”row”] [et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text”]

Duurzame stroom opwekken in onze wijk en deze slim en onderling delen. Dat is een van de doelen van coöperatie Sterk op Stroom (SOS).

Maar om lokaal energie te kunnen delen moet er wel voldoende duurzame stroom beschikbaar zijn in de wijk. Om dat te bevorderen realiseert SOS een collectief zonnedak op de Aikido-school aan de Mient 277. De gemeente Den Haag, de eigenaar van het pand, geeft akkoord voor het gebruik van het dak.

Wijkbewoners kunnen als lid van SOS deelnemen aan dit zonnedak. Is je eigen dak niet geschikt of moet je VvE misschien nog een besluit nemen over zonnepanelen dan is nu al de kans om zonne-energie op te wekken.

Wat is de bijdrage en wat levert de zonne-energie samen op?


De ‘instap-drempel’ is laag. Al voor een relatief klein bedrag ( voorlopige indicatie € 50 tot € 100) kan je participeren in het zonnedak om  zo mee helpen om de Vruchtenbuurt duurzamer te maken. Je doet voor minimaal 15 jaar mee.

De leden van de coöperatie bepalen gezamenlijk welk deel naar de leden terug gaat.  De verwachting is dat je het geld al binnen 8 jaar hebt terug verdient. Daarna is het “winst voor de wijk”. 


De plannen worden nu verder uitgewerkt. Daarbij maken we gebruik van de kennis van een expert die reeds vier collectieve zonnedak heeft gerealiseerd in Den Haag, o.a. voor coöperatie De Groene Regentes. De technische realisatie is in handen van Solar Engineers, een gerenommeerd lokaal installatiebedrijf.

We rekenen er op dat de financiering zoveel mogelijk via inleg van coöperatie leden gerealiseerd wordt. En maken we gebruik van subsidies voor opwekking van duurzame energie.
Een eerste ontwerp toont aan dat er ruimte is voor een kleine 200 zonnepanelen. Dat is een aantal waarmee het project economisch rendabel kan worden geëxploiteerd.

Op de ALV van woensdag 9 maart 2022 informeren we de leden over de plannen voor het collectieve zonnedaken en nemen we een besluit voor de verdere ontwikkeling en realisatie van het zonnedak. En op woensdag 23 maart organiseert SOS een informatieavond voor alle belangstellenden in de wijk.
Voor beide avonden ontvangt u een uitnodiging en nadere informatie. Noteer deze data vast in uw agenda.

[/et_pb_text][/et_pb_column] [/et_pb_row] [/et_pb_section]