Het nieuws staat er bol van, de kosten van onze gas en elektrarekening gaat stijgen; en flink! De stijgende gas prijzen en toekomstige kosten, één op de drie straten in Nederland zal open moeten in het kader van de energie transitie, gaan ons allemaal raken. 

Netbeheerders geven in het rapport Het Energiesysteem van de Toekomst inzicht in hoe de energievoorziening eruit kan zien in 2050. Nederland van fossiele brandstoffen af. Noodzakelijke aanpassingen die vragen om actie! Sterk op Stroom heeft de wens met onder andere een Smart Grid deze ingrepen proberen te verminderen. Een Smart Grid (wat het is lees je hier) kan ons daar goed bij helpen.
Wij belichten graag de vraag hoe dat zit? Kan dat niet anders? 

Innovatieve duurzaamheidsprojecten van bewoners lopen vaak stuk op financiële en bureaucratische muren. Een nieuw fonds moet ze een voetje geven. Willie legt uit op Den Haag Centraal.

 Smart Grid

 Stedin en Spectral zijn partners bij de ontwikkeling van een Smart Grid. Eerder spaken wij met Marc van der Linden, CEO van Stedin, over de ontwikkelingen bij Sterk op Stroom, in een korte clip legt hij uit hoe hij kijkt naar het Smart Grid van Sterk op Stroom. Kort geleden filmde wij stappen die gemaakt zijn in onze Vruchtenbuurt. De digitalisering van een tranformator huisje om het Smart Grid van data te voorzien.

“Het is interesant om te zien welke energie stromen en zijn en hoe die te beinvloeden met Sterk op Stroom.”

Arjan Zuiderduin

Projectleider Stedin, Stedin

Het nieuws berichte enkele maanden terug (NRC, RTL en NOS) dat één op de drie straten in Nederland open zal moeten om kabels te leggen voor alle opgewekte groene elektriciteit in het kader van de energie transitie. 60.000 tot 80.000 kilometer kabel moet er gelegd worden. Hoe zit dat? Kan dat niet anders?

Sterk op Stroom wil verzwaring van het netwerk met een Smart Grid proberen te verminderen. Doet u mee?

script jQuery(function ($) { //open toggle on button click $('a.open-toggle').on('click', function(event){ $('#toggle3.et_pb_toggle_2 .et_pb_toggle_title').click(); }); }); /script