Duurzaam Ontbijt voor be­wo­ners­ini­ti­a­tie­ven

Over welke rol gemeenschappen van bewoners hebben bij de duurzaamheidsuitdagingen van deze tijd

In samenwerking met Duurzaam Den Haag nodigen we je graag uit voor het volgende Duurzaam Ontbijt op vrijdag 31 mei a.s. van 8:15- 11:30 in Loft (Pomonaplein 49a). 

Deze ochtend zullen Teun Gautier en Floor de Ruiter als twee fantastische sprekers hun licht laten schijnen op communities, oftewel gemeenschappen van bewoners. Over welke rol gemeenschappen van bewoners hebben bij de duurzaamheidsuitdagingen van deze tijd. Hoe zij samenwerken, met elkaar in de wijk of stad, met anderen zoals gemeenten, netbeheerder, of andere partners, om duurzaam te werken aan de duurzame agenda. Teun en Floor nemen de praktijk mee in hun verhaal, benadrukken dat het samen-doen de sleutel is. Neem gerust een praktijkverhaal mee waar we mee kunnen oefenen.

Het Duurzaam Ontbijt is voor mensen die actief zijn bij een bewonersinitiatief’.
Aanmelden voor het ontbijt is verplicht (ivm catering) en kan t/m maandag 27 mei via dit formulier.

Teun Gautier

Mijn moeder zei dat ik een ´fixing things´ obsessie heb. Als iets kapot is of het niet zo goed doet dan wil ik het maken. Een fiets, een dieselmotor of het systeem waarmee we de samenleving maken. Het kan veel beter dan het nu gaat en de sleutel zit hem, naar mijn idee, in gedecentraliseerde structuren, eigenaarschap zo verdeeld mogelijk. Ons boek gaat daar over: de enorme kracht in gemeenschappen om de wereld een beetje mooier, liever, fijner en schoner te maken.

Het boekje ‘Een wereld van gemeenschappen’ staat boordevol do’s en dont’s voor gemeenschappen. Teun zal hier inspirerend over vertellen tijdens het ontbijt; kan je niet wachten luister hier alvast naar een podcast.

Floor de Ruiter

Floor de RuiterVoorloper zijn in verandering komt vaker voort uit de switch van top-down naar bottom-up. De spelregels voor verandering zijn drastisch aan het veranderen. Starre regels van de top-down mentaliteit maken plaats voor collectieve energie zoals in gemeenschappen van burgers aanwezig, eigenaarschap en ‘the wisdom of the crowd’.

Floor heeft als veranderdeskundige meerdere titels op zijn naam staan. Zijn laatste boek ‘bottom-up’ is een handvat om te starten in jouw buurt. En ga na waar de energie zit! Hoe? Floor vertelt je er meer over tijdens het ontbijt; kan je niet wachten luister hier alvast naar een podcast.

Duurzaam Ontbijt
Wanneer: vrijdag 31 mei; 8:15 uur tot 11:30 uur
Waar: Brasserie Loft (in de Pomonakerk) Pomonaplein 49a

Programma:

  • 8.15u Inloop met (veganistisch) ontbijtbuffet
  • 8.45u Rondje rond (kort voorstelrondje)
  • 9.00u Teun Gautier
  • 9.40u Floor de Ruiter
  • 10.20u Tijd voor interactie
  • 11.00u Afronding
  • 11.30u Einde

Aanmelden is verplicht en kan t/m maandag 27 mei via dit formulier.
Hopelijk tot ziens op 31 mei! Stuur deze uitnodiging gerust door binnen je eigen netwerk van duurzame Haagse initiatieven.