Woensdag 8 september jongsleden bezocht Koen Bogers, de kersverse CEO en Voorzitter RvB van Stedin, 2  burgerinitiatieven in de Vruchtenbuurt te Den Haag.

In gezamelijkheid spraken Arie VisserEric BoessenkoolPeter Vos, Nienke Timmerman en Willie Berentsen namens Warm in de Wijk en energie-coöperatie Sterk op Stroom U.A. met Koen.


Over de inspanningen met betrekken tot de energietransitie. De inrichting van een lokale energie community. Een SmartGrid en een duurzaam warmte project. Lokaal opwekken, bewaren en gebruiken van stroom en warmte.

“Ik kijk er naar uit om werk te maken van de transitie en daarbij partners, zoals gemeenten, en natuurlijk klanten van Stedin te voorzien van betrouwbare, betaalbare en duurzame energie”

Koen Bogers

CEO en Voorzitter RvB, Stedin

Wij namen Koen mee in een wandeling door de jaren 30 wijk; de winkelstraat in. Bezochten levend laboratorium GroeneMient, en een SmartGrid gedigitaliseerd trafohuisje (zie filmpje onder).
Door deze concrete en lokale voorbeelden te schetsten werd goed duidelijk welke ontwikkelingen er in het kader van de 
#energietransitie in onze wijk al zijn aangepakt. Welke lessen wij daar uit hebben geleerd hoe wij die concreet verder inzetten in onze cooperatie’s. 
Al wandelend spraken wij in een open gesprek over de ambities en toekomst plannen en kwamen ook de uitdagingen die wij ervaren ter sprake. Centraal staat de gedeelde maatschappelijke opdracht en meer dan gewenste samenwerking.
Wij zien die met veel vertrouwen tegemoet; op onze website gaat u hier meer over lezen in de nabije toekomst.

 

Sterk op Stroom wil verzwaring van het netwerk met een Smart Grid proberen te verminderen. Doet u mee?